SENTIASA BERKESAN,SENTIASA SELAMAT,SENTIASA MESRA ALAM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS

KISAH 3: Hikmah disebalik ujian

Alhamdulillah ada masa sambung lagi... insyallah ni episod terakhir..

yang terlepas boleh baca di

KISAH 1 dan KISAH  2

Akhir Febuary selepas buntu eczema menyerang kembali, akhirnya suami berkeras bagi anem vivix, makan dan sapu, jadi berumula febuary 2017 saya konsisten bagi MEALSHAKE & VIVIVX, sebelum ni just bagi Omega saja, mungkin tak berapa kuat bantu eczema anem ni, tapi membantu perkebmangan IQ adelah..
.
Start dari situ, hari2 teliti, belek perkembangan, adakah vivix ni betul-betul membantu, time tu upa tak share umum lagi, sebab nak tengok sendiri perkembangan pada anem sendiri..
.
saya perasan, lepas 3 hari, anem ada lagi menggaru sikit-sikit, tapi rasa kulit dia mcam kebal pulak, langsung tak luka, dulu kuku sentiasa pendek jugak, tapi bila menggaru, alahai  macam tisu kulitnye, cepat je nak carik.. tapi kali ini memang sangat-sangat berbeza..

 upa share bukan sebab upa menjual produk tu. kalau tak sebelum ni dah upa promote habis-habisan, tapi upa uji dulu pada anem..tengok perkembangan dan perubahan pada dia sendiri, baru la upa kumpul kekuatan nak share secara umum...
 .
start awal febuary sampailah harini 15 april 2017, tidur malam upa semakin lena,hihihi,kadang ada juga garu2 sebba kulit kering, kadang upa biar je dia menggaru, tapi kulitnya sikit pun tak berdarah, sikit pun tak carik..dan start haritu, belum tumbuh lagi nanah,... harap-harap sampai bila-bila...
.
upa buat kesimpulan, selama ni duk terangkan pada orang vivix ni dia repair sel daripada DNA, baiki sel-sel rosak... anem ni kira sistem tubuh dia tak betul la kan.. apa salahnya guna vivix..lama sebenarnya upa pikir nak bagi vivix ke tak... dan upa sangat konfiden mealshake asbab kulit anem jadi kebal dan tebal.. mungkin sebab melashake ni sumber protein yang dapat bina tisu-tisu baru di kulit kaki anem,,,wallahualam.. asbab je semua ni...

 upa cuba fahamkan macam mana vivix ni dapat bantu anem.. 
sebab doc hafiz cakap eczema ni dari leaky gut..kecelaruan dalam usus







.
Apa yang buat upa seronok parut-parut yang berkali-kali tumbuh nanah macam cendawan tu makin pudar, kalau dulu, bila kering lepas ambik antibiotik, rasa  kawasan tumbuh nanah tu, macam masih ada akar2nya lagi.. kali ni betul-betul clear, dulu risau, sian anak dara kita, kaki berparut sini sane, kalau lelaki tak kisah sangat.
.
1st bagi makan 2 kali sehari, awal pagi dan sebelum tidur dan sapu vivix tu sendiri dekat kaki-kaki dia.. now dah tak sapu, just bagi makan je, 2x sehari, tapi kadang-kadang termiss, bagi sekali je...Alhamdulillah start febuary sampai april ni, belum habis lagi sebotol vivix tu, kalau sebelum ni, memang kami ambik vivix suami isteri setiap 2 bulan 1 botol, kali ni, korban..bagi kat anem pulak...jika itu penawarnya... tapi kalau dikira-kira sama je kos rawatan anem selama ni, jumpa pakar beli ubat natural, bulanan nak cecah RM500 kadang ke RM1000 kalau jumpa pakar kulit..

seminggu je sapu vivix dekat kaki anem, sebab rase sayang sangat vivix letak dekat kaki..huhuhu

sekarang tiap hari remind upa nak makan vivix, tahu dah  routien harian sendiri...

pelbagaikan resepi mealshake, kadang buat ais krim kadang buat susu je, ikut kerajinan upa melayan karenah anak-anak..
 ice cream melashake + vivix

 meratah mealshake
hantu omega ini orang....

ni parut dulu, kering selepas ambik antibiotik.

ni parut sekarang... baru je snap gambar tadi...hihihi,, dah semakin pudar, bahagian yang keras macam berkerak berakar tu totally dah tak ada...

A'la kullihal,semuanya Allah yang memberi kesembuhan, upa hanya ikhtiar dan cuba jaya.. mohon doa kalian agak mimpi ngeri ini tidak akan berulang lagi.
.
Apa pun inilah hikmah disebalik ujian ini,
HIKMAH 1: Allah hanya menjentik dengan ujian ini agar upa lebih dekat meminta dan memohon pada NYA..
HIKMAH 2: Upa banyak belajar dari group eczema berkenaan gula, histamin, gluten, streoid dan macam-macam lagi.
HIKMAH 3:  upa jumpa penawarnya dengan produk sendiri...(bukan cipta sendiri..hihi) 
Ujian berumula ketika umur tasnem 1 tahun 5 bulan,kini lagi beberapa hari masuk 3 tahun..sepanjang tempoh ni, setiap bulan ulang,,ulang,,ulang,,,dan berulang... mengharapkan berakhilaha mimpi ngeri ni...

Terima kasih kepada yang sudi membacanya, walaupun berepisod...hihi.. moga sedikit sebanyak membantu ibu yang senasib dengan saya...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 ulasan:

muhd jaafar berkata...

Alhamdulillah..moga sekeluarga sihat sepanjang masa hendaknya..

shaklee mampu milk berkata...

Amin.. tq atas doanya mamat...

IQ = Izyan Balqis berkata...

Sy ke sini ats nshat kawan sy...bce kisab tasnem. Kasihan ank kecil merasa semua ni. Anak sy tengah mula nk kena eczema teruk di bdan...msih mncuba pelbagau produk skrg. Klu xde jln lain...nk try vivix jugak nti

shaklee mampu milk berkata...

Insyallah..mudahan ade jlnnya..

Catat Ulasan