SENTIASA BERKESAN,SENTIASA SELAMAT,SENTIASA MESRA ALAM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS

SHAKLEE:. BUKAN VITAMIN JE EVERGREEN BANGUNAN PUN SAMA..


Kalau nak tau, bukan bab product je tau Shaklee mengekalkan prinsip semulajadi ni. Tapi termasuklah jugak bangunan, pencahayaan bangunan.

Head Office (HO) Shaklee di Pleasanton, California dibina cukup unik! Bangunan HO Shaklee ni didesign oleh syarikat arkitek terkenal Gensler

Konsep bangunan ni berdasarkan komitmen Shaklee iaitu "Living in Harmony with Nature"Kebanyakan bangunan ini menggunakan benda semulajadi, termasuklah bahan-bahannya, warnanya, udaranya termasuklah cahaya yang digunakan di dalam bangunan ni
Karpet & dindingnya daripada bahan-bahan 'recycle'😱😱😱


Korang mesti terfikir? Ada aircond tak ek bangunan shaklee ni? Takkan takda kot?
MEMANG TAKDA PUN. terkejutzz okeh
Lampu pun guna teknologi 'motion sensors' - kalau ada pergerakan dia akan nyala. Kalau takda motion dia mati sendiri (jimat lektrik weii)

TAKDA AIRCOND dalam bangunan ini - dpa cuma guna udara semulajadi (pengudaraan dibuat oleh satu kipas gergasi & dari bawah lantai)

-tapi kalau cuaca malaysia buat camni mau kena stroke haba kita suma😂😂


Waktu siang, bangunan ini guna cahaya natural ja daripad luar, kalau perasan dalam gambar tu ada banyak tingkap kaca.

Tingkap kaca ni sebenarnya guna 'electronic sensor' - cahaya boleh tembus masuk sampai 80% tapi still tak panas!

Keliling HO ni memang menghijau je - sebab Shaklee sangat komited dengan kempen menanam pokok😊

nak tambah pendapatan dari rumah, coacthing free?.

Tanya saya 013 6240955
founder Lukluk marjan

posted from Bloggeroid

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 ulasan:

Catat Ulasan