SENTIASA BERKESAN,SENTIASA SELAMAT,SENTIASA MESRA ALAM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS

Set Pantang caeseraan dan Normal terlaris!

Asslamualaikum, Alhamdulillah, saya sendiri pengguna set bersalin ni, masa tu makan untuk mengandung, tak sangka pula boleh sambung ke pantang sekali... memang berbaloi..



Petikan Dari Doktor Pakar Sakit Puan, Dr. Hamid Arshat :


 “Ramai wanita yang salah anggap multivitamin seperti obimin atau lain jenama yang diberikan waktu hamil menyebabkan saiz bayi besar waktu lahir.


 Pil vitamin ini penting untuk kesihatan ibu dan untuk bina darah untuk cegah kurang darah waktu bersalin. Pil-pil kalsium untuk bina tulang, folic untuk keperluan semua sel-sel baru untuk janin dan fish oil sebagai omega3 dan DHA untuk sel-sel otak bayi untuk jadi anak pintar.

 Setelah bersalin TERUSKAN makan suplemen-suplemen tersebut untuk cepat pulih rahim dan kekuatan badan serta untuk susu ibu yang berkualiti. Saya cadangkan pil-pil tersebut patut dimakan terus menerus hingga akhir hayat seseorang wanita.” 


 

Apa yang anda dapat dalam set pantang ini?


1.Membantu memulihkan tenaga ibu selepas bersalin

2.      Bantu pulihkan luka pereneum/episiotomy dan pembedahan dengan cepat

3.      Bantu elak bayi dari mendapat jaundice

4.      Membantu banyakkan susu ibu

5.      Bantu elak baby kembung perut

6.      Mengatasi sembelit ketika berpantang, baca ini, terbukti!

7.      Mengawal stress ketika berpantang

8.      Kulit ibu dan bayi menjadi cantik

9.      Membina semula darah yang banyak hilang ketika bersalin

10.  Mengelakkan keguguran rambut yang teramat banyak bak salji...




Manakala menurut Dr. Zubaidi dalam blog beliau www.drzubaidi.com pengambilan ESP dan Vitalea sangat membantu bagi tujuan pemulihan luka dalaman ibu lepas bersalin. Set Bersalin Shaklee dibahagikan kepada 3 pakej kombinasi pilihan mengikut kesesuaian keperluan Ibu Berpantang dan juga budget masing-masing. 3 Pakej Set Bersalin Shaklee adalah Set Asas (Rawatan Dalaman), Set Extra (Rawatan Dalaman + Penyusuan) dan Set Premium (Rawatan Dalaman + Penyusuan + Kekal Ramping).


Anta tanya ana jawab...

Ada 3 set, saya akan suggest ikut keperluan dan bajet anda.. jangan malu jangan segan tanya..



Set Asas

Set Asas adalah satu kombinasi produk shaklee yang saling melengkapi bagi memenuhi keperluan perawatan dalaman yang optimum bagi ibu-ibu selepas bersalin. Set Bersalin Shaklee – Set Asas mengandungi 4 produk Vitamin Shaklee yang diakui dan mendapat kepercayaan dari ibu-ibu berpantang di Malaysia




                                                             
                                                                           Set Extra

 Set Extra adalah satu kombinasi Set Bersalin Shaklee - Set Asas yang ditambah dengan 2 suplemen yang sangat baik dalam membantu dan menyokong keperluan Nutrisi Ibu Yang Menyusu, di samping memenuhi keperluan perawatan dalaman yang optimum bagi ibu-ibu selepas bersalin. Set Bersalin Shaklee – Set Extra mengandungi 6 produk Vitamin Shaklee yang diakui dan mendapat kepercayaan dari ibu-ibu berpantang di Malaysia.



                                                 
                                           Set extra- ibu sihat + tambah susu ibu + slim

Set Bersalin Shaklee – Set Premium adalah satu kombinasi Set Bersalin Shaklee - Set Extra yang ditambah dengan 2 suplemen yang sangat efektif bagi menurunkan berat badan dengan cara sihat dan selamat tanpa menjejaskan penyusuan susu ibu, di samping memenuhi keperluan perawatan dalaman yang optimum bagi ibu-ibu selepas bersalin. Set Bersalin Shaklee – Set Premium mengandungi 8 produk Vitamin Shaklee yang diakui dan mendapat kepercayaan dari ibu-ibu berpantang di Malaysia.


Petikan Dari Doktor Pakar Sakit Puan, Dr. Hamid Arshat : “Ramai wanita yang salah anggap multivitamin seperti obimin atau lain jenama yang diberikan waktu hamil menyebabkan saiz bayi besar waktu lahir. Pil vitamin ini penting untuk kesihatan ibu dan untuk bina darah untuk cegah kurang darah waktu bersalin. Pil-pil kalsium untuk bina tulang, folic untuk keperluan semua sel-sel baru untuk janin dan fish oil sebagai omega3 dan DHA untuk sel-sel otak bayi untuk jadi anak pintar. Setelah bersalin TERUSKAN makan suplemen-suplemen tersebut untuk cepat pulih rahim dan kekuatan badan serta untuk susu ibu yang berkualiti. Saya cadangkan pil-pil tersebut patut dimakan terus menerus hingga akhir hayat seseorang wanita.” Manakala menurut Dr. Zubaidi dalam blog beliau www.drzubaidi.com pengambilan ESP dan Vitalea sangat membantu bagi tujuan pemulihan luka dalaman ibu lepas bersalin. Set Bersalin Shaklee dibahagikan kepada 3 pakej kombinasi pilihan mengikut kesesuaian keperluan Ibu Berpantang dan juga budget masing-masing. 3 Pakej Set Bersalin Shaklee adalah Set Asas (Rawatan Dalaman), Set Extra (Rawatan Dalaman + Penyusuan) dan Set Premium (Rawatan Dalaman + Penyusuan + Kekal Ramping).

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
Petikan Dari Doktor Pakar Sakit Puan, Dr. Hamid Arshat : “Ramai wanita yang salah anggap multivitamin seperti obimin atau lain jenama yang diberikan waktu hamil menyebabkan saiz bayi besar waktu lahir. Pil vitamin ini penting untuk kesihatan ibu dan untuk bina darah untuk cegah kurang darah waktu bersalin. Pil-pil kalsium untuk bina tulang, folic untuk keperluan semua sel-sel baru untuk janin dan fish oil sebagai omega3 dan DHA untuk sel-sel otak bayi untuk jadi anak pintar. Setelah bersalin TERUSKAN makan suplemen-suplemen tersebut untuk cepat pulih rahim dan kekuatan badan serta untuk susu ibu yang berkualiti. Saya cadangkan pil-pil tersebut patut dimakan terus menerus hingga akhir hayat seseorang wanita.” Manakala menurut Dr. Zubaidi dalam blog beliau www.drzubaidi.com pengambilan ESP dan Vitalea sangat membantu bagi tujuan pemulihan luka dalaman ibu lepas bersalin.

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
Petikan Dari Doktor Pakar Sakit Puan, Dr. Hamid Arshat : “Ramai wanita yang salah anggap multivitamin seperti obimin atau lain jenama yang diberikan waktu hamil menyebabkan saiz bayi besar waktu lahir. Pil vitamin ini penting untuk kesihatan ibu dan untuk bina darah untuk cegah kurang darah waktu bersalin. Pil-pil kalsium untuk bina tulang, folic untuk keperluan semua sel-sel baru untuk janin dan fish oil sebagai omega3 dan DHA untuk sel-sel otak bayi untuk jadi anak pintar. Setelah bersalin TERUSKAN makan suplemen-suplemen tersebut untuk cepat pulih rahim dan kekuatan badan serta untuk susu ibu yang berkualiti. Saya cadangkan pil-pil tersebut patut dimakan terus menerus hingga akhir hayat seseorang wanita.” Manakala menurut Dr. Zubaidi dalam blog beliau www.drzubaidi.com pengambilan ESP dan Vitalea sangat membantu bagi tujuan pemulihan luka dalaman ibu lepas bersalin.

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu


Petikan Dari Doktor Pakar Sakit Puan, Dr. Hamid Arshat : “Ramai wanita yang salah anggap multivitamin seperti obimin atau lain jenama yang diberikan waktu hamil menyebabkan saiz bayi besar waktu lahir. Pil vitamin ini penting untuk kesihatan ibu dan untuk bina darah untuk cegah kurang darah waktu bersalin. Pil-pil kalsium untuk bina tulang, folic untuk keperluan semua sel-sel baru untuk janin dan fish oil sebagai omega3 dan DHA untuk sel-sel otak bayi untuk jadi anak pintar. Setelah bersalin TERUSKAN makan suplemen-suplemen tersebut untuk cepat pulih rahim dan kekuatan badan serta untuk susu ibu yang berkualiti. Saya cadangkan pil-pil tersebut patut dimakan terus menerus hingga akhir hayat seseorang wanita.” Manakala menurut Dr. Zubaidi dalam blog beliau www.drzubaidi.com pengambilan ESP dan Vitalea sangat membantu bagi tujuan pemulihan luka dalaman ibu lepas bersalin. Set Bersalin Shaklee dibahagikan kepada 3 pakej kombinasi pilihan mengikut kesesuaian keperluan Ibu Berpantang dan juga budget masing-masing. 3 Pakej Set Bersalin Shaklee adalah Set Asas (Rawatan Dalaman), Set Extra (Rawatan Dalaman + Penyusuan) dan Set Premium (Rawatan Dalaman + Penyusuan + Kekal Ramping).

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
Untuk set berpantang ini, saya nak bagi free pos
free gift, jangan malu jangan segan, tanya saja, tak bayar pun


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

CARA MENGATASI SEMBELIT SELEPAS BERSALIN

Assalamualaikum & selamat sejahtera.

Sembelit lepas bersalin? 
Tentu ibu2 kat luar sana pernah mengalaminya kan? Masa saya berpantang anak pertama dulu pun kena sembelit..huhuu..tak mahu dikenang rasanya. Tapi masa anak kedua nie..dah takda lagi sembelit sebab dah kenal Ostematrix..hehe..syukur alhamdulillah..

So hari nie nak share info khususnya buat bakal2 ibu yang akan bersalin tak lama lagi dan juga ibu2 yang sedang berpantang. 
Kredit: House Of Vitamins


Sembelit ialah satu keadaan di mana kita sukar untuk membuang air besar atau jarang membuang air besar. Sembelit merupakan satu gejala, bukannya satu penyakit. Bagi orang yang mempunyai kesihatan yang normal, sepatutnya boleh membuang air besar sekurang-kurangnya sekali setiap hari. lagi parah, bile tiap hari sembelit, boleh menyebabkan buasir..grrr....



                                                             

                                               Sembelit yang teruk boleh menyebabkan buasir..
                                                                      baca sini





Sebab-sebab biasa berlakunya sembelit:
• Kurang serat dalam diet.
• Kurang aktiviti fizikal terutamanya di kalangan warga tua.
• Pengambilan ubat-ubatan (terutamanya herba).
• Penyalahgunaan julap.
• Kebiasaan menahan untuk membuang air besar.
• Kekurangan air.
• Penyakit atau keadaan tertentu seperti strok.
• Masalah dengan kolon dan rektum.
• Masalah dengan fungsi usus.


Akan tetapi, sesiapa yang sering terkena sembelit perlulah berhati-hati kerana sembelit yang berpanjangan dan serius mungkin boleh menyebabkan buasir yang disebabkan oleh tindakan menahan untuk membuang air besar.
Bagi kebanyakan masyarakat Melayu, ibu-ibu yang baru lepas bersalin dilarang minum banyak air kerana dikatakan boleh menyebabkan saluran faraj berair dan perut jadi buncit. Ini termasuk juga kurang makan sayur-sayuran dan buah-buahan kerana ditakuti ‘sejuk’. 
Pengambilannya dikatakan boleh memudaratkan ibu dalam pantang padahal sayur dan buah kaya dengan serat yang berfungsi membantu proses penghadaman dan mempercepatkan aliran keluar sisa makanan dari tubuh.
Sembelit selepas bersalin terjadi kerana perjalanan najis di dalam saluran usus menjadi perlahan.
Keadaan ini disebabkan oleh beberapa faktor:
  • Otot pada abdomen menjadi kendur menyebabkan tekanan pada bahagian dalam abdomen lebih rendah daripada biasa.
  • Otot pada usus juga mengendur kerana kadar hormon progesterone yang tinggi semasa hamil.
  • Takut hendak membuang air besar kerana bimbang jahitan pada luka episiotomi terbuka atau rasa sakit pada bahagian tersebut.
Untuk mengatasi masalah sembelit selepas bersalin, cubalah cara-cara ini untuk mencegahnya:
  1. Banyak minum air iaitu kira-kira 6 hingga 8 gelas sehari. Jika anda menyusukan bayi, kuantitinya perlulah ditambah. Air akan membantu penghasilan susu yang banyak, mengurangkan jangkitan kuman dan pundi kencing dan mengurangkan sembelit. Dehidrasi akibat kekurangan air kerana terlalu berpantang boleh menyebabkan luka lambat baik dan air susu menjadi kurang.
  2. Elak tabiat menahan untuk membuang air besar. Jika terasa ingin membuang air besar, segeralah ke tandas walaupun anda rasa kurang selesa terutamanya dalam minggu pertama selepas bersalin. Ketahuilah bahawa lebih lama anda menahan diri daripada membuang air besar, lagi keras najis anda dan pastinya akan memburukkan lagi keadaan.
  3. Lakukan banyak pergerakan seperti berjalan dan senaman ringan walaupun ketika dalam pantang. Cara ini akan memudahkan anda membuang air besar.
  4. Makan makanan yang kaya serat seperti sayur-sayuran dan buah-buahan segar. Selain serat, makanan ini juga mengandungi banyak vitamin seperti vitamin C. Vitamin C diperlukan untuk memulihkan tisu-tisu yang tercedera semasa kelahiran bayi dan bagi menyembuhkan luka episiotomi ataupun luka caesarean.

Walau bagaimanapun, para ibu boleh mengambil supplemens yang boleh membantu mengurangkan sembelit selepas bersalin. Supplemen yang disarankan adalah supplemen yang mengandungi magnesium iaitu OSTEMATRIX Shaklee. mase saya pantang haritu osteomertix ni habis, perghhh, sangat azab nak membuang...
Magnesium meningkatkan kandungan air dalam usus dan membantu menggesa berlakunya peristalsis iaitu satu proses dalam usus yang membantu makanan terhadam bergerak dalam usus dan menolak makanan ke perut. Pengambilan supplemen ini juga perlu disertakan dengan meminum air yang banyak.
bukan tu saja tau,,,,OSTEMATRIX Shaklee boleh membantu anda untuk:
(1) Tidur malam lebih lena.
(2) Menghilangkan bisa pada kaki dan menyegarkan badan.
(3) Mengelakkan sakit pinggang serta rasa kebas.
(4) Melawaskan sistem penghadaman terutamanya untuk memudahkan anda ‘membuang’ pada hari keesokannya.
otemetrix ni termasuk dalam set berpantang tau,nak tahu lebih lanjut pasal set pantang? meh sini klik sini baca..


Testimoni hilang sembelit 





 info lanjut jangan segan silu tanya saya ya...
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

TERGEMPAR....inilah kesan epal yang direndam Vitalea

Kecoh... kecoh..soseh..soseh...sekejap apabila Vita-lea Shaklee iaitu sejenis multivitamin popular Shaklee dikatakan boleh merosakkan buah pinggang. Sebuah syarikat U telah menjalankan ujikaji kesan beberapa produk kesihatan termasuklah Vitalea Shaklee terhadap buah epal. 
 
 
Eksperimen Vitalea Shaklee Rosakkan Buah Pinggang


Selepas melakukan rendaman beberapa ketika , didapati epal didalam bekas Vitalea bertukar menjadi hitam! Jadi betulkah Vita-lea Shaklee ini benar benar merosakkan buah pinggang ?


persoalannya...Adilkah syarikat U rendam epal dengan produknya yang mengandungi anti-oksida, kompemla tak lebam, tapi dia bandingkan dengan yang direndam dengan tinggi iron (zat Besi)..tak patut..tak patut...
 
Jadi, geng kami sendiri telah melakukan eksperimen untuk melihat adakah benar apa yang didakwa itu.

Ekperimen dilakukan dengan menghiris epal kepada bahagian bahagian kecil dan diletakkan dalam beberapa rendaman vitamin
  • Garlic Complex
  • Chewable Vita C 100mg ( anti oksidan)
  • SR Vita C 500mg ( anti oksidan)
  • Vitalea Shaklee
  • Air kosong (kawalan)

Jom kita lihat apa yang terjadi ?

 

 selepas 16 jam
kredit foto :vitaminkita
 
  1. Garlic Complex – masih kekal sama
  2. Vitamin C Chew – masih kekal sama
  3. SR Vita-C – masih kekal sama
  4. Vita lea – mula kehitaman di sekeliling epal
  5. Air kosong – lebam dan lembik

Eksperimen Vita C Shaklee Anti Oksidan, Vitalea 
Hasil selepas 24 jam


Jadi betullah Vitalea Shaklee ini rosakkan buah pinggang ?
Nanti dulu, kita ada 2 kesimpulan disini
Sebelum tu, jom kita gali dulu info pasal Vita-lea ni.
Vita-lea Shaklee adalah multivitamin yang mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral untuk tubuh termasuklah iron (zat besi).

 

Vita-Lea Shaklee 


 
 

 

Apa itu iron?


Iron  adalah komponen penting hemoglobin, iaitu bahan dalam sel darah merah yang membawa oksigen dari paru-paru kita untuk diangkut ke seluruh badan anda. Jika kita tidak mempunyai cukup zat besi, tubuh kita tidak dapat mengangkut oksigen ke organ badan yang lain secara efisyen. Akibatnya kita akan mengalami rasa letih. Kekurangan sel darah merah dipanggil anemia atau kekurangan zat besi.

Iron dalam bahasa saintifik juga dipanggil Ferum (Fe). Ferum ini mudah teroksida sifatnya. Lebih lebih apabila ia “bertemu” dengan air dan udara (oksigen). Contoh seperti besi pagar rumah kita, bukan kah lama kelamaan biar berhujan dan berpanas ia akan bertukar rupa menjadi karat. Karat ini adalah contoh teroksida. Bertukar rupa, bertukar wajah, bertukar sifat.

Kesimpulan pertama

Jadi adalah wajar untuk Vita-lea yang mengandungi formula Iron yang direndam dalam AIR dan terkena UDARA akan teroksida dengan cepatnya. Dan epal tadi bertukar  menjadi kehitam hitaman.
Ini menunjukkan eksperimen yang dilakukan oleh syarikat tersebut  bersifat hentam kromo. Tidak mengkaji secara teliti terlebih dahulu dan seolah olah ingin memburukkan produk Shaklee di mata umum !

Jadi, adakah buah pinggang kita pun akan hitam ?!
TIDAK ! Ini kerana badan kita sememangnya memerlukan zat besi untuk untuk tugas yang telah saya nyatakan diatas tadi . Tambahan pula sel kita akan sentiasa ditukar ganti setiap 90 hari. Dan ianya memang selamat untuk dimakan !


Kesimpulan ke 2
Cuba lihat hasil dari eksperimen diatas. Rendaman dalam kedua dua Vita C Shaklee tetap cantik, tiada lebam dan masih utuh. Kenapa ?

Ini kerana Vita-C adalah bersifat anti oksidan. Anti bermasud melawan. Anti oksida bermakna melawan pengoksidaan. Walaupun sudah 24 jam direndam dalam air , hasilnya tetap sama. Sama seperti  warna dan rupa asalnya. Mentennnn !

Dan kerana sebab itulah, vitamin C Shaklee menjadi pujaan ramai wanita. Sifatnya yang tinggi anti oksidan bertindak menentang dan melambatkan penuaan pada kulit dan wajah. Tidak seperti lain lain jenama vitamin C di pasaran yang hanya memberi perlindungaan saat itu sahaja, kandungan dalam SR Vita-C Shaklee ini  dibebaskan dalam sela masa setiap satu jam dalam tubuh kita selama lima jam  untuk memastikan badan kita sentiasa mendapat perlindungan anti pengoksidaan. Sebab itulah ia menjadi pilihan ramai !

Jadi saya harap dengan eksperimen dan penjelasan diatas akan dapat memberi gambaran yang jelas dan terang tentang isu ini. Jika ada sebarang kemuyskilan boleh berhubung terus dengan saya.
Anda nak cuba Vita-C Shaklee atau Vitalea ? Hubungi saya untuk konsultasi PERCUMA

*******************************************************************************************
Mahukan harga lebih jimat ? Daftar saja sebagai ahli, sekali untuk seumur hidup dan anda dapat jimat 15-20% untuk setiap vitamin. Juga berpeluang untuk jana pendapatan sampingan 4-6 angka sebulan! *******






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Makanan yang mempunyai asid folik terbaik untuk ibu

Apakah asid folik?

Asid folik adalah salah satu vitamin dalam kumpulan B. Ia wujud secara semulajadi sebagai folat dalam kekacang, sayuran hijau, beberapa buah, dan juga yis and ekstrak daging lembu. Sesetengah makanan seperti roti dan bijirin sarapan diperkuat dengan asid folik.

Mengapakah saya perlukan asid folik?

Asid folik menolong melindungi bayi dalam kandungan anda daripada kecacatan dalam sistem sarafnya (kecacatan tiub neural) seperti spina bifida.










Spina bifida berlaku apabila pelindung yang melitupi saraf tunjang bayi tidak tertutup dengan sempurna. Ini boleh menyebabkan kerosakan saraf kekal.

Dalam masa 12 minggu pertama kehamilan, otak dan sistem saraf bayi terbentuk dan berkembang dengan pesat. Oleh sebab itu, adalah sangat penting untuk mengambil folik asid setiap hari pada masa itu.

Dalam trimester kedua, iaitu dari minggu ke-13 kehamilan, anda sudah boleh berhanti mengambil asid folik. Namun jika anda terus mengambil asid folik sepanjang kehamilan, ia tidak akan menjejaskan kesihatan anda ataupun bayi anda.

Berapakah jumlah asid folik yang saya perlukan?

Anda dinasihatkan mengambil 400 mikrogram (mcg) asid folik setiap hari sebaik sahaja anda merancang untuk hamil. Kemudian, teruskan mengambilnya untuk 12 minggu yang pertama kehamilan. Baik juga jika anda makan makanan yang kaya dengan folat.

Wanita yang telah mempunyai seorang anak dengan kecacatan tiub neural (NTD) mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk mendapat seorang lagi anak dengan kecacatan yang sama. Dalam kes ini, doktor akan mempreskripsikan dos asid folik yang lebih tinggi.

Jika anda mengambil ubat-ubatan tertentu, seperti yang dipreskripsi untuk mengawal epilepsi, doktor anda mungkin mempreskripsikan dos asid folik yang lebih tinggi. Ini kerana ubat-ubatan itu menghalang keupayaan badan anda menyerap asid folik.

Apakah sumber makanan yang terbaik?

Makanan yang kaya dengan folat adalah sangat baik bagi anda dan bayi anda. Makanan ini juga kaya dengan pelbagai khasiat yang diperlukan oleh anda berdua. Berikut adalah makanan yang kaya dengan folat
Makanan berikut mengandungi 100–200 mikrogram folat bagi setiap hidangan:



 makanan yang mempunyai folic acid

  • bayam, 1 cawan;
  • kacang bendi, setengah cawan;
  • asparagus, setengah cawan;
  • lentil, setengah cawan;
  • hati, 1 keping;
  • 11 batang taugeh brussels;
  • kacang mata hitam, 4 sudu makan;
  • emping bran, 7 sudu makan;
  • germa gandum, 25g / 1 aun;
  • betik sederhana besar.

Makanan berikut mengandungi 50–100 mikrogram folat bagi setiap hidangan:
  • brokoli kukus, 2 pucuk;
  • buah oren saiz besar;
  • nasi putih, setengah cawan;
  • oat, setengah cawan;
  • kacang merah, setengah cawan;
  • jagung saiz besar, 1;
  • biji bunga matahari, 1 aun.

Sumber lain yang mudah didapati termasuklah telur rebus bersaiz besar, ikan salmon dalam tin dan ubi kentang tidak dibuang kulit. Ingatlah bahawa asid folik dalam makanan akan musnah jika terlebih masak, jadi masaklah dalam kuali bertutup dengan sedikit air sahaja. Cuba makan sayur-sayuran yang dicelur sebentar atau dimasak menggunakan ketuhar gelombang mikro ataupun mentah.


tak sempat nak ambik makanan-makanan seperti yang dinyatakan di atas?

kalau nak tahu, b-compleks shaklee lengkap dengan asid folic seperti yang dinyatakan berikut,, sehari makan 2 biji sahaja.. sebotol tahan sampai 2-4 bulan, tidak sampai RM50 pun, jadi sebulan spend dalam belasan ringgit saja untuk asid folic.sebulan yam bukan sehari...mudah kan?

nak tahu lebih lanjut berkenaan b-compleks shaklee, klik sini



  


macam mana nak dapatkan b-compleks ni?
keterangan lanjut jangan segan silu mai tanya saya...
jangan risau, harga boleh nego..

 



 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

BAHAYA.!!!! OMEGA boleh MENGHAKIS..

Ujikaji Omega Guard dengan Styrofoam: Bahayakah Omega???

Lately ade timbul isu, kononnya Omega Guard ni bahaya untuk kesihatan dan tekak orang.

Macam mana isu ni boleh timbul?

Sebab ada yang buat ujikaji dan eksperimen sendiri.
Mereka pecahkan Omega Guard dan letak di cawan Styrofoam.
Apa yang berlaku?
Bahagian cawan yang terkena Omega Guard akan cair!

Tengok uji kaji ni..
>
>
>
>




 sebiji omega shaklee bersamaan 5 biji omega jenama X



 OMEGA yang sudah dipecahkan


Hasil Daripada omega guar Shaklee



Wah, takutnya!
Adakah ini bermakna Omega Guard ni boleh memcarikan anak tekak kita?


Sebelum saya jawap dengan detail, meh saya nk bagitahu

Belum pernah saya jumpa ada orang complaint kata tekak atau mulut dia cair atau terhakis atau luka atau calar dan seumpama dengannya selepas ambil Omega Guard

Saya dan suami ambil, anak saya siap kunyah-kunyah sebelum telan, tapi tkde ape pun.

Kenapa?

Kerana Omega Guard lansung tidak merbahaya kecuali lah tekak, mulut dan pembuluh darah anda diperbuat dari sytrofoam!


Jadi, kenapa pulak sytrofoam ni cair bila terkena Omega Guard Shaklee?

Omega Guard Shaklee ni adalah minyak ikan yang sangat tulen dan secara semulajadinya adalah pelarut yang organik. Semakin tinggi kadar hidrofobik minyak ikan itu atau dalam bahasa lain semakin tinggi kadar keterlarutan minyak ikan tersebut, makin pantaslah Styrofoam tersebut cair. Ini bukanlah disebabkan ade asid atau ada bahan kimia ke atau ada bahan terlarang yang digunakan.
Ni semata-mata disebabkan minyak ikan tu 'melarutkan'.

Sesiapa yang belajar kimia kat Universiti tu ade lah belajar rasanya (saya bukan bidang sains)

Apa juga bahan atau benda yang ada Polarity Attraction die akan sama melarut.
Macam kes ni,  Omega Guard mempunyai kutub yang sama dengan poleterin dan styrofoam. Jadi, polisterin dan syrofoam ini akan cair la bila kena ikan.

Macam kita letak air atas garam, garam tu cair lah kan.
Jadi, adakah bermakna air tu bahaya kalau kita minum?


Jeng jeng jeng

Oh, ade pulak lagi yang menyoal,

Abis tu saya tapau ikan tu dalam polesterin elok aje bekas tu, tak cair pun???

Jawapan: Sebab itu ikan, bukannya minyak ikan!

Kalau nk dapat minyak ikan yang tulen khasiatnye, bukan just goreng aje seekor ikan dah dapat EPA, DHA dll dik non! Banyak proses nye sampailah die menjadi minyak ikan.

Dan paling penting, bukan semua yang kt pasaran tu original ye
Banyak lagi yang sintetik atau separuh sintetik




SOALA-SOALAN LAIN???

Anda menjadi semakin takut??? Hanya 1 biji sahaja sudah boleh tembus??? Macam asid la pulak boleh menghakis ni.. Alamak habis lah usus....
Sebenarnya kenapa ini berlaku dan adakah ianya betul-betul ‘menghakis?’ Benarkah ianya berlaku disebabkan tindakan kimia atau chemical reaction?
Fahami konsep ni:
Polisterin ialah non-polar polimer dan fish oil pula adalah non-polar liquid. Hampir semua jenis minyak, termasuk minyak ikan boleh melarutkan polisterin dari bentuk solid-liquid. Proses ini bukannya ‘chemical reaction’ ianya sekadar solvent-type action.Contohnya lah..macam kita larutkan gula dalam air..bukan tindakbalas kimia pun..dan makin panas, makin cepatlah ia larut..sebab tu jugaklah kalau experiement kat atas tadi dibuat dengan air suam, lagi lambatlah kesannya..kalau air panas, cepat lah kesannya..
Jadi, dalam hal ini, minyak ikan adalah non polar solvent yang boleh melarutkan non polar polymer. Itu sahaja..
Adakah ianya berbahaya?
Tak bahaya ya..sebab ianya bukan chemical reaction pun..Lagi pun tubuh kita bukan non polar polimer hehe
Tapi kenapa yang sebelah kanan tu tak melarutkan polisterin tu sedangkan itu pun minyak ikan juga?
Ok, disini penjelasannya bergantung kepada seasli mana minyak ikan tersebut..or how pure the fish oil is.
Lazimnya minyak ikan biasa hanya melalui proses penyulingan untuk menyingkirkan  bendasing (impurities) dan mengasingkan minyak ikan dari ikan tersebut. Dengan proses yang ringkas ini, minyak ikan yang diperolehi pastinya kurang berkualiti kerana lemak tepu masih ada dan belum disingkirkan dan minyak ikan pada peringkat ini masih dalam bentukkompleks, dan pastinya sukar diserap oleh badan.  

Sebab itulah ianya mengambil masa yang lama untuk melarutkan polimer tadi walaupun pada suhu yang tinggi.
Berbeza dengan minyak ikan yang berkualiti tinggi, minyak ikan ini melalui prosespenyulingan kedua atau berperingkat untuk menyingkirkan lemak tepu dan lemak selain Omega-3 fat. Proses ini sangat penting kerana melalui proses inilah bendasing seperti merkuri dan logam berat (mercury and heavy metal..bukan rock band tu ye) daripada ikan. (ini yang kalau kita terlalu banyak ikan, kita bukan shj dapat omega, merkuri semua sekali masuk kedalam sistem badan..sebab tu disyorkan ambil supplement)
Minyak ikan ini berada dalam bentuk yang lebih ringkas, asli, dan tinggi dengan Omega 3..dan tindakbalasnya pun lebih cepat. Sebab tu cawan belah kiri tadi cepat terlarut..
Ringkasnya, lebih pure minyak ikan tu lebih cepat tindakbalasnya.
Ok bab2 hakis menghakis tadi dah clear kan? Nak go details boleh..tapi nanti kena keluar chemical bond lah chemical fomula la..pening nanti semua orang..so itu yang adaa dapat ringkaskan lah.
Bagaimana dengan Shaklee omega guard? 
Kalau tengok gambar kat atas tadi memang tembus lah pinggan tu..Tapi jangan risau, itu membuktikan yang omega Shaklee ni solvent yang bagus dan pure..Betul ke pure? Nantikan saya upload video..(penyulingan bukan dua tapi tripple molecular distillation!)




nak cari omega, cari yang penuh dengan omega, bukan lemak ikan ya...





Jadi, anda lihatlah sendiri perbezaan Omega Guard Shaklee dengan Omega jenama lain. Hanya sebiji, sudah nampak kesannya. Mahal? Anda nilai lah sendiri. Kalu jenama yang lain murah, tp lambat kesan positif kita perol./ehi. Murah tetapi kandungan omega-3 untuk setiap biji adalah sedikit berbanding Omega Guard Shaklee.


BULAN NI MASIH LAGI PROMO OMEGA!!!

JOM DAPATKAN SEKARANG...

nak tahu khasiat lain Omega guard shaklee yang berbaloi-baloi???

klik sini



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS