SENTIASA BERKESAN,SENTIASA SELAMAT,SENTIASA MESRA ALAM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS

MENGAPA WANITA HAMIL PERLUKAN VITAMIN INI?


Alhamdulliah selepas saya mencuba set mengandung anak kedua ni, sebab nak sangat bersalin normal selepas czer anak sulong,  seronok saya share dengan kewan-kawan baik kat tempat kerja atau dengan kawan-kawan lama, ye la.. sape tak seronok dapat bersalin normal kan…

Selepas saya sharing-sharing ramai yang nak mencuba, dan Alhamdulillah, hampir kesemuanya berpuas hati dengna hasilnya.

Set ini telah membantu para ibu yang hamil menjalani tempoh kehamilan dengan sihat, cergas dan bertenaga. Selain tu turut meningkatkan tenaga para ibu untuk menghadapi proses kelahiran nanti.
Ibu-ibu dapat menghilangkan rasa sakit dan lenguh-lenguh badan, juga dapat mengatasi masalah rasa kebas dan kekejangan di bahagian kaki.

Pendek kata, banyak masalah yang dihadapi ibu hamil dapat “diselesaikan” oleh set kehamilan ni. Lagipun, set ni lengkap dengan semua zat dan nutrisi yang sangat-sangat diperlukan oleh semua ibu .hamil

Semakin hari, customer mula memberi  feedback yang positif, mana tak nya, setiap setkehamilan tahan berbulan-bulan. Bila dibahagikan,kosnya amat-amat berpatutan standing dengan kesan yang sangat memberasangkan tanpa member kesan sampingan. Ye lah, saya selalu highlight kan semua produk ni daripada bahan SEMULA JADI, bukan bahan sintetik yang berleuasa terdapat di pasaran.

Yang paling penting, suplemen ni memberikan nutrisi yang lengkap kepada para ibu untuk kekal cergas, ceria dan bertenaga sepanjang tempoh kehamilan. 

BAGAIAMAN VITAMIN HAMIL NI DAPAT MEMBANTU IBU-IBU SEKALIAN?

1- VITA-LEA

                                                      


  • Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral.
  • Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.
lagi khasiat vitalea di sini


2) Sustained Release Vita-C

Set Mengandung Shaklee
  • Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik.
  • Membantu Penyerapan iron – kalau tak cukup Vitamin C, makanlah Iron sekapal pun takkan diserap badan :(

3) B-Complex

 

  • Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. B complex juga vitamin anti stress. Jadi bila tiada stress, penghasilan susu lebih baik. lagi B-complex

4) Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP)


  • Antara komposisi utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu.
  • Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.
  • Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.
  • ESP memberi tenaga berkekalan untuk ibu yang tahan selama berjam-jam lamanya. Selain itu ESP membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain. Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.

ketahui lebih lanjut khasiat ESP sini

5) Ostematrix (Calcium & Magnesium)
Set Mengandung Shaklee
  • Dalam susu ibu, antara komposisi mineral yang tinggi ialah kalsium.
  • Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang mengandung atau menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh.
  • Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.
  • Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.
  • Pengambilan Ostematrix juga dapat membantu ibu yang mengalami masalah susu merudum ketika period.
6) OmegaGuard (EPA & DHA)


  • DHA adalah asid lemak perlu yang dijumpai dalam badan kita terutama pada otak.
  • DHA adalah sangat penting dalam perkembangan otak, serta aspek-aspek lain perkembangan janin. DHA juga asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata, serta organ-organ badan yang lain.
  • Bayi tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri, mereka memperoleh DHA daripada susu ibu. Sebelum mereka dilahirkan, DHA didapati dari ibu melalui plasenta. Dengan itu, ibu akan mengalami kekurangan DHA.
  • Pakar mencadangkan supplement Omega 3 kepada ibu-ibu yang mengandung dan ibu-ibu yang menyusu. Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri.

Pengambilan nutrisi yang lengkap dan berkhasiat sepanjang kehamilan adalah kunci utama kepada :
  1. Perkembangan otak dan minda bayi yang sempurna
  2. Perkembangan bayi yang sihat
  3. Pencegahan baby dari mendapat jaundice.


Perkembangan Otak Bayi dalam kandungan amat memerlukan nutrisi ibu yang baik
Keberkesanan Set Mengandung Shaklee dalam menangani dan membantu mengatasi masalah lazim Ibu Hamil terbukti melallui pelbagai sharing dan perkongsian dari ibu-ibu Hamil yang telah menggunakannya.
Salah satunya ada;ah sharing berikut di mana ibu yang anemia ini berjaya mengatasi maslah Anemia semasa Hamil dengan ikhtiar Shaklee.

 


NAK SET HAMIL LAGI BAJET????

PM saya " set hamil bajet" , anda pasti berpuas hati, insyaallah.


 Apa yang bestnya, supplement ni boleh continue untuk set berpantangm Cuma tambah zink untuk mempercepatkan luka bersalin, badan pun kekal cergas  walaupun selepas besalin, walaupun banyak gunakan tenaga yang banyak semasa proses kelahiran.




Alhamdulillah, seronok dapat membantu para ibu-ibu yang sangat memerlukan, saya dah rasa mcam mana perit jerihna mengandungkan anak ni, tidak salah saya share apa yang saya nikmati sepanjang tempoh kehamilan dengan bertenaga, walaupun dalam bulan puasa.








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 ulasan:

Catat Ulasan