SENTIASA BERKESAN,SENTIASA SELAMAT,SENTIASA MESRA ALAM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS

Kenapa tak kurus walaupun dah ambil set kurus shaklee?


Sejak akhir2 ni, ramai yg sms sy tny.. kalau sy amik shape up shape shaklee confirm leh kurus trus ke? Bape lama amik masa sis?huhu

Jwpn sy simple je.. shaklee ni supplement yg mn bantu enhance proses u utk slim. Ia bukan ubat magik bila u telan terus kurus. Konsep dia membantu. Tapi u still kna ada usaha utk jaga pmakanan n exercise. Mcm mana ia bantu?






Gini.. cinch shake tu bntu u knyang lebih lama sbb dia ni protein. So dia ganti heavy breakfast. Instead of mkn nasi lemak.. better u amik cinch kn sbb ia rendah kalori tp dpt bg kita energy yg lama..dan cinch jg ada protein yg akn pelihara otot kita ms proses pngurangan inci

Pastu lecitin dan omega tu..agen pengemulsi dan pembakar lemak. Dan proses dia akn lg cepat jika u wat exercise. Xda exercise jalan gak..tp mgkin lmbt.

Lastly..herblax n alfalfa ni bntu u pny proses pmbuangan. Detox agen. Lemak2 yg dh pecah tu..msti kna buang. Kalo x remain dlm bdn.. xjd gak. Kalo prasan bnyk org berisi ada mslh sembelit. Cause usus x dpt mnyrap nutrien spnuhnya. So..alfalfa n herblax akn bntu lah.

So..ksimpulannya u boleh amik 3 element ni utk bntu proses u nk kurus. Tp do not rely 100% on supplement. Kna rajin exercise n jg mkn jugak ye..


Dan ada jugak dikalangan kwn2 sy yg amik alfalfa n vitalea sahaja pun dah boleh kurus. Sbb bagi mereka bila amik alfalfa dan vitalea, mereka lebih dapat mengawal selera makan sekaligus dapat kurangkan nilai kalori yg diambil. Lagipun dengan kandungan vitamin tersebut dapat terus memberi tenaga walaupun x makan banyak.


Sekali lg ditegaskn.. shaklee bkn ubat magic yg mn bila u mkn trus slim. Kandungannya juga 100% natural thats why proses mmkn masa sket sbb nk pastikn dgn kesesuaian tubuh.

So..jgn risau kalo apa yg u ambil lmbt sket kesan dia asalkn x memberi side effect d kmudian hari. Kalo shaklee ni if u stop ambil pun insya ALLAH xda la naik balik bdn u yg dh slim tu :-)

SHAKLEE is to help u enhance the PROCESS. Jom Cuba :P


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

AIR KENCING ANDA~ RISIKO PENYAKIT






 
Setiap orang selalu buang air kecil setiap hari. Kadang ada warna-warna yang berubah  pada air kencing Anda. 
 
Hati-hati, warna tertentu menunjukkan gejala penyakit

Untuk mengetahui apakah tubuh Anda sehat, cukup air dan tidak ada masalah dengan organ dalam, warna air kencing bisa memberi jawapan.



  Tahukah anda?
 

Air Kencing (URIN) adalah proses dalam tubuh untuk membuang lebihan air dan sisa dalam darah melalui buah pinggang.Adalah Normal sekiranya kita membuang air lebih dari 3kali.Anda Sihat!!!!

 

WARNA AIR KENCING????

 
Sepanjang anda hidup,pernah tak anda buat analisa tentang warna air kencing sendiri??
  

Air urin yang normal adalah kuning cerah seperti teh hijau.Warna air kencing kadang-kadang berubah sesuai dengan proses yang terjadi di dalam tubuh. Namun kalau perubahan warna terjadi lebih dari sehari, mungkin ada masalah dengan kesihatan anda yang juga boleh menandakan penyakit..


Petunjuk warna Urin dan Gejala Penyakit,
 
                                                           
 
 
Tidak Ada Warna, Transparan 
Anda minum air terlalu banyak.  kurangkan sedikit jumlah minuman air

 

Kuning cerah atau terang - Urin yang NORMAL. Ini menandakan tubuh anda cukup air yang diperlukan.


 Kuning coklat - kekurangan air dalam badan hingga berlaku hidrasi.Banyakkan minum air putih
.

 


Kuning gelap -  Warna ini berkemungkinan menunjukkan sama ada pengambilan ubat-ubatan atau mempunyai masalah dengan organ hati atau hepatitis...Sebaiknya buat rujukan doktor.

Warna Madu
Tubuh Anda kekurangan cairan, segera minum air sekarang juga!

Pink Kemerahan
Jika Anda baru makan bit, blueberry atau buah-buahan dengan warna ungu pekat, kemungkinan ini adalah warna alami buah yang terbuang.

Namun jika tidak makan buah-buahan itu tapi memiliki warna air kencing seperti ini, Anda mungkin mengalami pendarahan di saluran kencing. Warna ini menandakan masalah ginjal, tumor, infeksi kandung kencing, masalah prostat atau masalah lain. Warna air kencing ini juga menandakan keracunan merkuri. Segera periksa ke doktor.


 Oren -  kesan pengambilan ubat



 



Air Kencing Berbuih
Beberapa orang kadang mengalami masalah air kencing yang berbuih atau tampak seperti soda. Hal ini dapat disebabkan karena efek hidrolik yang tidak berbahaya. memberi signal kelebihan protein dalam makanan sehari-hari. Atau kemungkinan lain adalah masalah pada ginjal.

Putih susu -
  kemungkinan anda mengalami jangkitan di saluran kencing atau terdapat batu karang.


Merah atau pink-
  Samaada campuran darah atau pemakanan pewarna.jangkitan pada buah pinggang atau penyakit berkaitan atau kerosakan sel darah merah.Sebaiknya buat rujukan doctor.

Warna Cokelat Kehijauan
Anda mungkin mengalami masalah hati atau dehidrasi berat. Minum air dan segera konsultasikan pada dokter untuk mengetahui kepastian penyebabnya.

Biru/ hijau -  
Banyak kes air kencing berwarna biru atau hijau kerana pengambilan ubat yang berkaitan dengan saluran air kencing..
 

Keruh/kekelabuan -
 air urin kotor atau jangkitan pada saluran kencing.
 
Biru 

 – kesan pengambilan ubat-ubatan 
 
 


 Air kencing putih

Jika air kencing anda berwarna putih boleh menunjukkan phosphaturia. Phosphaturia adalah satu tahap peningkatan garam fosfat dalam air kencing.Phosphaturia tidak semestinya berbahaya. Ia boleh merengsa dan dalam beberapa kes batu buah pinggang.hubungi doktor anda sebagai langkah berjaga-jaga. Air kencing putih juga mungkin menandakan kebocoran atau limpahan sistem limfa untuk saluran buah pinggang atau kencing (chylurie). Ini terutamanya biasa di plasmacytoma hyperfosfaterurie dan mengekang. A air kencing keruh susu biasanya menunjukkan kepada pyuria (sel darah putih dalam air kencing)


 Air kencing adalah coklat -

  Warna perang air kencing itu mungkin termasuk menunjukkan kanser pankreas, penyakit buah pinggang, pembentukan myeloma, tetapi juga berlaku semasa mengandung. Penyakit hati, warna air kencing berwarna perang oleh pengeluaran bilirubin (bahan yang dikeluarkan pada pecahan sel darah merah lama). Hepatitis, saluran hempedu tersumbat tersumbat atau air kencing berwarna perang biasanya bir.

 
Air kencing berwarna hitam -
Apabila seseorang mengidap melanoma (barah kulit yang timbul daripada sel pigmen), kemudian hitam air kencing. Air kencing hitam biasanya menunjukkan perkumuhan air kencing melanin, satu pigmen kulit organik. .Sebaiknya dapatkan rujukan doktor.

 
Air kencing berwarna merah - Salah satu simptom utama penyakit buah pinggang atau kegagalan buah pinggang berfungsi. mungkin ada kencing serius atau masalah buah pinggang seperti pundi kencing atau kanser buah pinggang, glomerulonephritis, batu karang,buah pinggang atau seangkatan dengannya.. Apabila ragu-ragu adalah dinasihatkan untuk berjumpa doktor.

 

Air kencing gelap - 

 Pewarna kuning dalam air kencing tidak pernah ditemui lagi. Air kencing adalah sangat gelap apabila seseorang kehilangan banyak kelembapan dalam masa yang singkat, contohnya dengan berpeluh semasa bersenam.Juga, air kencing pagi sering gelap kerana semasa tidur berpeluh. Air kencing kuning gelap boleh kadang-kadang juga menunjukkan simptom penyakit.


Air kencing keruh -
 
Kehadiran nanah atau nanah di dalam air kencing, jangkitan saluran kencing contohnya oleh keradangan atau uretra. Ini sering diiringi dengan merasa gatal, dan sakit semasa kencing dan pembuangan darah dalam air kencing. Dengan pemerhatian ini, anda temu janji dengan doktor. Air kencing keruh juga boleh disebabkan oleh garam kristal asid urik atau asid fosforik.


 

 

.

 
Jadi, banyak-banyak minum air masak.


25kg= 1 L air
 





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Fahami apa tu non GMO betul-betul

Pernah dapat mesej dari kawan..eh..produk shaklee ni kan bnyak dripada soya, bukan ke soya aktifkn cyst dan fibroid...

Meh nak jawab..
Ok untuk lebih difahami..


Maksud Non-GMO ialah bahan yang TIDAK DIUBAH SECARA GENETIK atau bahasa mudahnya BAHAN MAKANAN YANG TIDAK DICAMPUR DENGAN BAHAN KIMIA YANG BOLEH MEMUDARATKAN KESIHATAN.

Contoh bahan kimia itu adalah baja kimia. Selalunya kalau makanan yang bukan dari baja organik memang ada kesan sampingan. Lagi-lagi kalau makanan yang telah diproses untuk dijadikan makanan segera.
Contohnya : kacang soya yang telah dikotakkan, kita perlu ambil tahu bahan-bahan dan cara pemprosesannya. Jika ia dari kacang soya yang tidak organik (menggunakan baja kimia, prestisid dan sebagainya) ianya mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi NITRAT. Kandungan NITRAT yang tinggi boleh membawa kepada KANSER !!


Kacang soya GMO ini lebih murah untuk dihasilkannya dan berisiko tinggi kepada kesihatan pengguna kerana ianya mengandungi toksin yang tinggi.

APA PULA MAKSUD GMO ?
GMO atau Genetically Modified Organisms bermaksud tumbuh-tumbuhan (atau binatang) yang dihasilkan melalui teknik bioteknologi penggabungan gen (dikenali juga sebagai Genetic Engineering).
Ia adalah proses pengambilan gen daripada satu spesis dan kemudian memasukkanya ke dalam satu spesis yang lain dengan tujuan untuk menghasilkan suatu bentuk sifat atau ciri-ciri yang diingini.


Di dalam proses Genetic Engineering ini, jurutera genetik sentiasa menemui kesan-kesan sampingan yang tidak diingini. Antaranya ialah, Tumbuhan GMO:
   - Menghasilkan toksin
    -Bertindakbalas dengan keadaan cuaca secara berbeza
    -Mengandungi sama ada terlalu banyak atau pun terlalu sedikit nutrien
    -Menjadi berpenyakit atau rosak dan kemudiannya mati

Kajian terhadap pemberian makanan GMO kepada binatang mendapati :
    -Ketumbuhan sel berpotensi pra-kanser
    -Kerosakan sistem imunisasi
    -Otak, hati dan testikel yang lebih kecil
    -Kemerosotan separa atau peningkatan kepadatan hati
    -Bentuk sel nukleus yang ganjil
    -Lain-lain anomali yang tidak dapat diterangkan, kehamilan palsu dan kadar kematian yang lebih tinggi.
✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽

 

nota kaki : ESP, Energizing Soy Protein dihasilkan daripada kacang soya NON-GMO..
Sudah pastinya ESP antara produk kacang soya terbaik di pasaran di mana ESP selamat dan sesuai diambil untuk diet seharian, ibu hamil, ibu menyusu, untuk menurunkan berat badan dan untuk kecantikan kulit..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

VITAMIN UNTUK ANAK SEMBELIT DAN LAIN-LAIN..

Jika anak anda mempunyai masalah berikut, apa tindakan anda lakukan demi anak kesayangan anda?



                                             

                                                           + SEMBELIT TERUK

                                                        
                                            + KERAP DEMAM DAN SELSEMA

                                            
                                                        + KURANG SELERA MAKAN


                                                    
                                                         + SUSAH NAK MAKAN SAYUR

                                                            
                                                                         + ECZIMA


                                                   

                                   + ECZIMA  SEMAKIN SERIUS JIKA TIDAK DIRAWAT



                                                 
                                                + MASALAH KURANG BERAT BADAN


                                                             
                                               + KURANG FOKUS DALAM KELAS


                                              
                                                                          + ASMA
 INSYAALLAH.. MEALSHAKES dapat selesaikan masalah-masalah berikut, tengok kandungannya, wah, banyaknya...bukan untuk kanak-kanak je, orang dewasa pun boleh..


                           


 6 fakta tentang Mealshake:


1. Nutrisi Lengkap
Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.
2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.
3. Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.
4. Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.
5. Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.
6.Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
*Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.

Antara kebaikan Mealshake ini ialah : 


  • rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak
  • sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas 
  • sesuai untuk seisi keluarga
  • Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga
  • Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral sertakalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.
  • Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak
  • Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
  • Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa
  • Meningkatkan selera makan anak
  • Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa
  • Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet"
  • menangani masalah sembelit pada kanak-kanak
  • amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti 


Testimoni yang berjaya selmatkan anak-anaknya daripada masalah berikut:



                                            testimoni anak yang kerap demam dan selsema

 
                                                     TESTIMONI ANAK KERAP DEMAM

                                       
                                                  TESTIMONI ANAK KURANG MAKAN


Boleh dapatkan khidmat nasihat berkenaan masalah ini, boleh segera hubungi saya.

Insyaallah 200% dapat menyelesaikan masalah-masalah ini dengan kesan yang berbaloi-baloi....



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

luke czer sembuh sepenuhnya

Alhamdllh..kadang-kadang macam mimpi je bersalin second ni secara normal..teringat masa anak sulong..DR decided nk czer..layu hati rase xde harapan nk anak ramai..kui3.. serius..kami dri kluarga yg ramai, adik beradik suami 11,adik beradik saya pun 11, so klo sikit..mcm sunyi je..dah biasa riuh rendah..hihi..

Masuk kandungan 5 bulan..saya betul -betul tekad..macamne pun, kedua ni nak bersalin normal!!!

Last..cari sane sini saya jumpa set mengandung shaklee,lepas sid terangkan itu ini terus grab set mengandung..

nak cite kat sini..masa pregnent sangat2 puas hati..so pantang pun ambik set pantang shaklee..daripada set pregnent tu cuma tambah zink compleks..nak luke bersalin cepat sembuh..

nak jadikan cerita...bonus luke czer yg dah 2 tahun rase perit tu..sembuh sepenuhnya..parut semakin hilang...serius..sangat puas hati..sampai sekarang consume  zink..rambut pun kurang gugur..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

MENGAPA WANITA HAMIL PERLUKAN VITAMIN INI?


Alhamdulliah selepas saya mencuba set mengandung anak kedua ni, sebab nak sangat bersalin normal selepas czer anak sulong,  seronok saya share dengan kewan-kawan baik kat tempat kerja atau dengan kawan-kawan lama, ye la.. sape tak seronok dapat bersalin normal kan…

Selepas saya sharing-sharing ramai yang nak mencuba, dan Alhamdulillah, hampir kesemuanya berpuas hati dengna hasilnya.

Set ini telah membantu para ibu yang hamil menjalani tempoh kehamilan dengan sihat, cergas dan bertenaga. Selain tu turut meningkatkan tenaga para ibu untuk menghadapi proses kelahiran nanti.
Ibu-ibu dapat menghilangkan rasa sakit dan lenguh-lenguh badan, juga dapat mengatasi masalah rasa kebas dan kekejangan di bahagian kaki.

Pendek kata, banyak masalah yang dihadapi ibu hamil dapat “diselesaikan” oleh set kehamilan ni. Lagipun, set ni lengkap dengan semua zat dan nutrisi yang sangat-sangat diperlukan oleh semua ibu .hamil

Semakin hari, customer mula memberi  feedback yang positif, mana tak nya, setiap setkehamilan tahan berbulan-bulan. Bila dibahagikan,kosnya amat-amat berpatutan standing dengan kesan yang sangat memberasangkan tanpa member kesan sampingan. Ye lah, saya selalu highlight kan semua produk ni daripada bahan SEMULA JADI, bukan bahan sintetik yang berleuasa terdapat di pasaran.

Yang paling penting, suplemen ni memberikan nutrisi yang lengkap kepada para ibu untuk kekal cergas, ceria dan bertenaga sepanjang tempoh kehamilan. 

BAGAIAMAN VITAMIN HAMIL NI DAPAT MEMBANTU IBU-IBU SEKALIAN?

1- VITA-LEA

                                                      


  • Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral.
  • Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.
lagi khasiat vitalea di sini


2) Sustained Release Vita-C

Set Mengandung Shaklee
  • Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik.
  • Membantu Penyerapan iron – kalau tak cukup Vitamin C, makanlah Iron sekapal pun takkan diserap badan :(

3) B-Complex

 

  • Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. B complex juga vitamin anti stress. Jadi bila tiada stress, penghasilan susu lebih baik. lagi B-complex

4) Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP)


  • Antara komposisi utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu.
  • Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.
  • Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.
  • ESP memberi tenaga berkekalan untuk ibu yang tahan selama berjam-jam lamanya. Selain itu ESP membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain. Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.

ketahui lebih lanjut khasiat ESP sini

5) Ostematrix (Calcium & Magnesium)
Set Mengandung Shaklee
  • Dalam susu ibu, antara komposisi mineral yang tinggi ialah kalsium.
  • Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang mengandung atau menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh.
  • Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.
  • Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.
  • Pengambilan Ostematrix juga dapat membantu ibu yang mengalami masalah susu merudum ketika period.
6) OmegaGuard (EPA & DHA)


  • DHA adalah asid lemak perlu yang dijumpai dalam badan kita terutama pada otak.
  • DHA adalah sangat penting dalam perkembangan otak, serta aspek-aspek lain perkembangan janin. DHA juga asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata, serta organ-organ badan yang lain.
  • Bayi tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri, mereka memperoleh DHA daripada susu ibu. Sebelum mereka dilahirkan, DHA didapati dari ibu melalui plasenta. Dengan itu, ibu akan mengalami kekurangan DHA.
  • Pakar mencadangkan supplement Omega 3 kepada ibu-ibu yang mengandung dan ibu-ibu yang menyusu. Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri.

Pengambilan nutrisi yang lengkap dan berkhasiat sepanjang kehamilan adalah kunci utama kepada :
  1. Perkembangan otak dan minda bayi yang sempurna
  2. Perkembangan bayi yang sihat
  3. Pencegahan baby dari mendapat jaundice.


Perkembangan Otak Bayi dalam kandungan amat memerlukan nutrisi ibu yang baik
Keberkesanan Set Mengandung Shaklee dalam menangani dan membantu mengatasi masalah lazim Ibu Hamil terbukti melallui pelbagai sharing dan perkongsian dari ibu-ibu Hamil yang telah menggunakannya.
Salah satunya ada;ah sharing berikut di mana ibu yang anemia ini berjaya mengatasi maslah Anemia semasa Hamil dengan ikhtiar Shaklee.

 


NAK SET HAMIL LAGI BAJET????

PM saya " set hamil bajet" , anda pasti berpuas hati, insyaallah.


 Apa yang bestnya, supplement ni boleh continue untuk set berpantangm Cuma tambah zink untuk mempercepatkan luka bersalin, badan pun kekal cergas  walaupun selepas besalin, walaupun banyak gunakan tenaga yang banyak semasa proses kelahiran.




Alhamdulillah, seronok dapat membantu para ibu-ibu yang sangat memerlukan, saya dah rasa mcam mana perit jerihna mengandungkan anak ni, tidak salah saya share apa yang saya nikmati sepanjang tempoh kehamilan dengan bertenaga, walaupun dalam bulan puasa.








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Turunkan darah tinggi anda dengan vitamin semulajadi.



 
1) Bagaimana untuk mengetahui seseorang itu mengidap darah tinggi?
  • Selalu pening kepala
  • Mudah Letih
  • Banyak Berpeluh
  • Sentiasa tidak cergas
  • Sakit dada
  •  rasa nak pitam

Anda dinasihatkan untuk menjalankan pemeriksaan lanjut dengan doktor sekiranya mengalami simptom tersebut. Walaubagaimanapun kebanyakan pengidap daraht tinggi tidak mengalami sebarang simptom. Maka adalah perlu untuk pemeriksaan darah secara berkala dilakukan.


2) Siapa yang berisiko mengidap darah tinggi?

  • Orang dewasa yang berusia pertengahan dan warga tua, tetapi terdapat juga kes pada zaman sekarang dimana golongan muda juga mengidapnya
  • Darah tinggi dan penyakit jantung lebih banyak menyerang lelaki berbanding wanita. Walaubagaimana pun, ia tidak bermaksud wanita tidak boleh mengidap darah tinggi.
  • Mempunyai keturunan yang mengidap darah tinggi
  • Pengambilan garam yang berlebihan
  • Tidak mengamalkan gaya hidup sihat (bersenam dan makan secara sihat)
  • Mengamalkan pengambilan ubat pencegah hamil
  • Mempunyai penyakit buah pinggang.

3) Apakah kesan lanjut dari darah tinggi?
  • Kegagalan jantung untuk berfungsi
  • Serangan sakit jantung
  • Buah pinggang tidak berfungsi dengan baik
  • Stroke atau angin ahmar

4) Bagaimana mencegah darah tinggi?
  • Amalkan gaya hidup sihat – selalu bersenam, tidak merokok
  • Amalkan pemakanan sihat – jauhi alkohol, makanan yang tinggi kandungan garam dan makanan berlemak
  • Belajar mengawal stress – Stress atau tekanan adalah pembunuh senyap
  • Melakukan pemeriksaan tekanan darah berkala

5) Apakah Set Shaklee yang dapat mencegah dan mengawal darah tinggi?



                                
                                 

                                      tadaaaaa... ini dia set darah tinggi shaklee, pasti berbaloi



                           

                                             
 
  1. Garlic

- Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal dan paras kolestrol
- Menggalakkan kesihatan kardiovaskular
- Menurunkan kolestrol LDL, trigliserida dan kelikatan darah



 
 
2. OmegaGuard


Omega 3 telah diuji dan dibuktikan untuk mengurangkan hipertensi(tekanan darah tinggi). Menurut kajian terbaru dari  American Heart Association Journal telah menguji 5000 orang. Mereka mengenalpasti sejarah kesihatan dan mengukur tekanan darah pada awal kajian. Ia menunjukkan kebaikan Omega 3merendahkan tekanan darah berbanding orang yang tidak mengambilnya.

- Bertindak melancarkan saluran darah, membuang kolestrol . Kolestrol yang tidak terkawal menjadi bapa kepada penyakit darah tinggi, kencing manis dan sebagainya.




 
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS