SENTIASA BERKESAN,SENTIASA SELAMAT,SENTIASA MESRA ALAM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS

Nak bisnes tapi.....


Pada mulanya Niat hanya untuk makan, malas nak jual-jual ni macam-macam bermain dalam fikiran


Nak bisnes tapi...... 

 
- Takda   mase la…
- kerja berlambak-lambak la…
- takde modal la…
- malu nak jumpe  orang la..
- malas nak kene jumpe sana sini la.
-Anak ramai nak urus..

Mei  2014, ada kawan ajak masuk ahli, dalam hati, aduh malas la, nanti jadi macam dulu, try masuk h******e, last-last  tak jadi apa-apa pun coz takde modal. Disebabkan kawan yang ajak, masuk la juga, ambik hati, saya cakap awal-awal ngan dia, jangan ajak bisnes ye, saya nak makan sendiri-sendiri je, bila dah jadi ahli saya di masukkan dalam group Shaklee “ anak cucu Shaklee” dalam group ni saya dah title cucu, sharing-sharing setiap produk, oleh kerana saya dah pernah menggunakannya dan terasa kesan yang baik (baca kisah saya jatuh cinta dengan shaklee), saya pun beli untuk mak set sendi ( Alfalfa,Joint healt dan ostemetrix)…

 

Masuk bulan berikutnya check bank, ada RM32!! Shaklee yang beri, WOWWW… walaupun nilainya kecik tapi hati gembira, atleast ade la jugakan, walaupun makan sendiri dapat bonus jugak.

 

Start dari tu saya mula menyeledik konsep bisnes Shaklee ni….google sana sini…sah, shkalee adalah produk halal dan perniagaan ikut shariat islam, tambah meyakinkan saya, master-master yang berjaya dalam Shaklee ni muslimah-muslimah belaka, ramai menutup aurat yang sempurna,tudung labuh dan ada juga yang berpurdah,  rendah diri  je tak tunjuk-tunjuk,  ni yang menyebabkan saya lebih yakin untuk join bisnes ni. Start tu la saya jadi kan mereka-mereka ni sebagai idola dalam bisnes saya.

 
 Master iffah (berpurdah) dan master Cery


 
  Master Fariha t(tengah)

 
 antara orang biasa kini jadi orang luar biasa.

Pada mulanya share dengan kawan-kawan, ikut tips yang kak yam ajar tak sangka ada yang berminat dan tanya saya makan apa, produk ape… saya apa lagi, mulalah  berjinak-jinak bisnes kecil-kecilan. nenek Shaklee saya add dalam group bisnes pulak, dalam group “ Bangkit menuju Master”, dalam group ni dia tak focus “aku nak kaya” “ aku nak kaya”, tapi banyak kesedaran kerohanian, mendekatkan diri pada Pencipta, nenek Shaklee selalu ingatkan bangun malam, zikir-zikir dan amalan sunat, sebab rezki tu datang dari Allah, selalu bagi tips nak pancing costumer, sharing-shairng kat fb dan whatapp…hasilnya….. Alhmdllah, kadang-kandang tak disangka-sangka orang msg,whatapp mintak suggestion untuk sakit itu ini, Sungguh, Rezki Allah itu amat luas.
Lagi menyeronokkan apabila dapat feedback dari costumer yang baik-baik, rasa bahagia sangat dapat tolong mereka.

Masuk bulan ke dua, bonus masuk 14hb, check bank ada RM99.70 Alhmdulillah. Saya selalu berpengang kata-kata ayah masa belajar kat UKM dulu “ apa yang kita tanam, itulah yang kita tuai”, dengan RM99.70 apalah sangat kan,… tapi saya sangat berpuas hati saya dapatkan dengan usaha saya sendiri. Walaupun takde modal, yang penting rajin sharing, pun dapat bonus. tak perlu modal pun, orang nak, dia bank in, kita pun order je la...nanti shaklee hantar terus ke rumah costemer tu.

Bukan macam sesetengah bisnes, kene beli produk dia sampai 2 3 ribu, last-last simpan bawah katil, berabuk, tak mau la macamni, shaklee ni senang, kita dapat costemer, order apa yang dia nak melalui on line then shaklee hantar ke rumah, senang kan? kat rumah pun boleh berniaga,

 
                                                                   Tangga nak ke Supervisor


Bulan pertama beli just untuk makan, saya dapat kumpul 150UV, kemudian naik 300UV.

Bulan berikutnya bulan ke 3, nenek yam Tanya target UV bulan ni, waktu tu takut la nak sebut, sebab takut tak tercapai..saya gagahkan jugak menaip “600 UV kak yam” , rasa macam buat kenyataan berani mati je, esok –esoknya kuasa Allah, ada yang bertanya itu dan ini, betullah kata nenek yam, kata-kata positif tu memang betul-betul mempositifkan diri kita sendiri, automatik macam ada megnet menarik customer untuk beli dengan kita, bak kata master Fariha “ percaya sebelum berjaya”

Hujung bulan,bila kira-kira semula.. Alhmdllh, betul-betul capai target!!! Lebih pulak tu, saya dapat 669 UV , bonusnya dah naik 3 angka, RM200++ semua daripada usaha saya sendiri dan bimbingan sifu kami, itu pentingnya ikut check list menuju master...

Akhirnya saya dapat masuk Group under master Fariha, group baru ' NEW SUPERVISOR' untuk distributor yang sungguh-sungguh nak naik Suppervisor, di sini la saya bermula, dup-dap, dup dap, saya suka sangat cara master Fareha mengelola group, tegas..cara ni la jadi faktor saya push diri sendiri berkorban untuk Berjaya. First Assemen telah bermula kami perlu Sharing “ SAYA TERLALU HEBAT” insyallah, disni lah saya bermula  jadi muslimah hebat didunia, hebat di akhirat..

Doakan saya:
 "Ya Allah,engkau luaskan lah rezki Ulfa mohd,mudahkan perjalanan ulfa menuju ke Supervisor hingga ke Master supaya jadi usahawan muslimah yang berjaya di dunia dan akhirat" amin... 

Terima kasih doakan saya ya

 



Apa yang anda dapat?
-Dimasukkan  dalam group bisnes yang ajar cara bisnes daripada A-Z.
- Sharing-sharing kejayaan master-master.
-sesi coaching dari rumah saja, (fb dan whatapp) tidak perlu jumpa atau temujanji dimana-mana. Lebih lanjut berkenaan apa yang Shaklee tawarkan? Klik sini


http://ummudamia.blogspot.com/2014/08/normal-0-21-false-false-false-ms-x-none.html


maklumat lanjut, boleh tanya jangan malu jangan segan,,kita sharing-sharing ok.

ID: 1141095




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 ulasan:

Catat Ulasan