SENTIASA BERKESAN,SENTIASA SELAMAT,SENTIASA MESRA ALAM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS

KENAPA MAKAN VIT E JERAWAT SEMAKIN NAIK?

Vit E adalah salah satu vitamin yang paling popular dan berkesan  dengan pengambilan vitamin E secara konsisten. Saya juga mempunyai beberapa orang customer yang selesa mengamalkan vitamin E shaklee bagi mengatasi masalah jerawat mereka..Ada juga yang suka dengan hasil yang di berikan oleh vitamin E tersebut kerana bukan sahaja jerawat dapat di rawat malah kesan cela seperti parut2 juga semakin pudar dan ada yang hilang.
 
 

NAMUN..
Ada beberapa juga costemer mengadu jerawat semakin naik selapas ambik vit -e shaklee,,,
Jangan terlalu cepat menyalahkan vitamin, sedangkan cara pengambilan kita yang salah. Pasti ada sebab mengapa vitamin yang kita ambil tidak berkesan, malah ada yang sehingga memudaratkan diri sendiri pula.

Pernah kah anda mengalami masalah jerawat makin serius setelah mengamalkan vitamin E?

Memang ada costemer yang alah vit e dan tidak sesuai dengan vit e,..even ambil sebiji sehari jerawat pun tetap akan tumbuh cik jerawat ,..kemudian saya suruh dia stop  makan vitamin E dan saya cuba gantikan dengan cara buat masker...if tidak berkesan jugak dalam masa seminggu dua.paling lama pun buat masker dalam 10 minit je pastu terus cuci ..

so saya dah faham situasi dan masalah costemer, sebab lain orang lain situasi masalah yang dialami, that why sebelum costemer nak beli apa-apa produk shaklee,saya tanya dulu untuk apa supaya saya dapat suggest yang terbaik untuk costemer
 Walaubagaimanapun saya tetap ingin mencari punca sebenarnya kenapa saya tak boleh consume vitamin E ni..Alhamdulillah finally i got the answer...nak tahu sebab apa??

KENAPA TIDAK BOLEH AMBIL VITAMIN E?

Setelah tanya pada yang lebih pakar dan melihat kepada testimoni2 pengguna akhirnya saya dapati mereka yang mempunyai masalah kulit seperti kulit berminyak, kulit kering, jerawat resdung, mempunyai jerawat yang sgt banyak, kuit yang terlalu sensitif serta kulit jenis kombinasi adalah tidak sesuai untuk mengamalkan Vitamin E. 

Bagi mereka2 yang mempunyai masalah kulit seperti yang di nyatakan di atas adalah di sarankan agar mengamalkan GLA Complex terlebih dahulu bagi mengimbangi masalah hormon badan. Ini bermakna, kepada mereka yang mengambil Vitamin E tapi di tumbuhi jerawat bermakna hormon badan mereka tidak stabil dan atas sebab itu anda amat di galakkan untuk mengambil GLA Complex terlebih dahulu. Sesuai buat wanita dan juga lelaki.
 
 

Alhamdulillah..setelah konsisten 3-4 bulan mengamalkan GLA Complex saya cuba kembali mengamalkan Vitamin E dan kini ia nampak lebih selesa. Dan bonus yang dia dapat setelah mengamalkan GLA adalah kulit muka lebih glowing..kalau tak dulu mcm kusam je tapi kini lebih sekata. Jadi bagi anda yang mengalami masalah jerawat terutamanya boleh cuba amalkan GLA Complex terlebih dahulu.
 
Kini Vita-E Complex™ tidak lagi naik jerawat kepada saya, malah Vita-E Complex™ membantuuntuk mendapatkan kulit yang cantik. Tak sabar nak tengok kesan pengambilan Vita-E Complex™ selepas 3 hingga 4 bulan pengambilan! 

** Setiap vitamin yang berfungsi baik ke dalam tubuh badan seseorang kebiasaanya akan mengeluarkan healing crisis ataupun di kenali sebagai fasa pemulihan. Namun ia tidak akan berlanjutan sehingga terlalu lama. Kebiasaannya akan reda dalam masa seminggu dua atau pun paling lama sebulan. Saya juga turut merasakan kesan healing crisis ini apabila buat pertama kalinya badan saya menerima vitamin. Anda di nasihatkan jangan berhenti dari mengamalkan vitamin tersebut sehingga proses healing crisis ini tamat. Ia adalah petanda positif jadi tak perlu takut cuma perlu bekorban buat seketika namun hasilnya memuaskan!
 
Dapatkan daripada saya, insyaallah konsultasi secara percuma diberi.
 
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 ulasan:

Catat Ulasan