SENTIASA BERKESAN,SENTIASA SELAMAT,SENTIASA MESRA ALAM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS

RAYA NAK DEKAT,JERAWAT MENJADI-JADI

JERAWAT?

Agrrrr.......raya dah nak dekat, setiap musim raya wajib ikut family ziarah rumah-rumah saudara mara, macamana ni, rasa xconfiden nak jumpe orang ramai.





Apa itu jerawat?

Jerawat terjadi bila kelenjar minyak mengeluarkan terlalu banyak minyak dan sebum di kulit terutamanya di muka , dada dan belakang iaitu kawasan yang mempunyai banyak bulu roma.

Liang minyak yang tersumbat akan menjadi bintik putih jika ia terjadi di bawah kulit atau bintik hitam jika di lapisan luar kulit. Kulit akan menjadi kemerahan jika radang terbentuk di sekeliling liang tersebut.

Lebih besar kawasan radang lebih mudah terbentuk nanah dan akan meninggalkan parut jerawat jika tiada perawatan dan ubat yang sesuai. Menghilangkan parut jerawat lebih sukar bila perawatan diabaikan.


Punca utama jerawat
* Stress 
* Terdedah kepada asap dan bahan kimia
* penggunaan pil perancang
* kosmetik tidak sesuai dengan kulit 
* liang pori tersumbat
*Sebum berlebihan
*masalah keturunan
* pembiakan bakteria


    Jom saya kongsikan macam mana nak nak hilangkan jerawat: 

 

Tips menghilangkan jerawat:
-      Suku ulas bawang putih
-      Sepotong kecil lobak merah
-      Putih telur
-      Satu sudu kecil madu

Step 1: pukul putih telur hingga berbuih
Step 2;tumbuk lobak merah dengan seulas bawang putih
Step 3: campur bahan yang ditumbuk tadi dengan madu dan telur yang telah dipukul.kacau sebati.
Step 4: sapu pada uka dan biarkan 30minit
Step5: selepas itu cuci muka anda.

Ada juga yang kata, jerawat dah tiada tapi bekas jerawat Atau parut jerawat tidak hilang-hilang.  yup, ini juga jawapannya, ia sama fungsinya.


contoh parut jerawat



 Apa kata anda tengok apa kata pengguna SET JERAWAT ni. 



 Bagaimana set jerawat ni membantu anda mengatasi jerawat?

 Vitamin C
  • Mencerahkan kulit, membuat kulit sehat dan bercahaya
  • Memperbaiki keadaan kulit yang kusam dan pucat
  • Melindungi kulit dari radikal bebas
  • Menghalang proses pigmentasi akibat sinaran UV B
  • Meningkatkan penghasilan kollagen
  • Sebagai antioksidan
  • Mengurangkan garis halus dan kedutan pada kulit
B-Complex
·      * *Membantu mendapatkan ton warna kulit sekata
·         * Membantu meningkatkan seri wajah
·        *Membantu mengurangkan stress
·         * Membantu mengurangkan masaalah mata

  Vitamiin E Shaklee
·         -Vitamin penting untuk kecantikan kulit
·       -  Melindungi dan mencegah kerosakan sel, menghaluskan dan mencerahkan kulit.
·        - Mempercepatkan proses pemulihan kulit, bagus untuk mereka yang kulit kering
·        - Berupaya mengawal kandungan minyak dalam kulit.
·         -Berupaya mengawalkan kesan jeragat yang ada pada kulit serta menghilangkan parut-parut.
·         -Awet muda

Nota: vitamin E juga boleh buat masker. Mudah saja, ambil 1 biji vitamin E dan picitkan dan sapukan pada kulit. Jadikan amalan untuk penjagaan muka anda. Insyaallah...


+ + + + + + + +

Nak tampak kulit lebih gebu, halus mulus, anjal dan  kebabom...???
boleh tambah ESP ni. 

jom terjah 1001 Khasiat ESP:

·         -* Mencantikkan kulit
·         * Kulit tampak lebih halus gebu dan berseri
·         * Mengurangkan jeragat
·         * Mengurangkan kesan parut akibatcampak,gigitan nyamuk dan lain-lain
·        *  Mengatasi masalah jerawat
·         *Mengatasi eczema
·           * Menganjalkan kembali payudara yang kendur
·         * Bagi menyusukan ibu,ESP mempercepatkan penghasilan susu
·         * Bagi ibumengandung pula, ESP member tenaga dan kesihatan pada ibu dan bayi dalam kandungan.
·       *  Memberi rasa kenyang yang lama,jadi sangat membantu bagi yang sedang proses menurunkan berat badan.

PSSSS>>>>
ESP bukan sahaja boleh diminum, anda juga boleh mengamalkan ESO sebagai masker untuk kesan yang lebih cepat. Caranya: ambil 2 sudu yogurt plain dan bancuh dengan 1 sudu ESP. sapukan pada muka dan pakai sehingga kering.Mudah kan? Amalkan selama seminggu dan anda akan dapat hasil yang terbaik,kulit yang sangat lembut.


keterangan lanjut berkenaan jerawat hubungi 013-6240955
(dapatkan harga yang menarik dari saya serta konsultasi secara percuma) 





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 ulasan:

Catat Ulasan