SENTIASA BERKESAN,SENTIASA SELAMAT,SENTIASA MESRA ALAM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS

B-compleks shaklee, apa beza dengan yang lain?

Seperti kita sedia maklum, kita memerlukan vitamin dan mineral untuk mengekalkan kesihatan. Antara vitamin yang kita perlukan untuk kekal sihat adalah vitamin b complek Bukan orangmengandung je yang perlukan B-compleks


 


Akibat daripada tekanan harian, tabiat makanan yang tiak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda, justeru itu vitamin B merupakan asas dalam diet sihat kita.


 

 Jika anda kekurangan B-compleks anda akan:

  • Depresi
  • Murung
  • Insomnia
  • Kurang selera makan
  • Sembelit
  • Masalah lidah (lidah menjadi merah,sakit,bengkak atau kurng deria rasa)
  • Kurang konsentrasi
  • Mudah tersinggung
  • Melemahkan sistem saraf
  • Mengganggu fungsi otak
  • Pembentukan abnormal sel.
  • Kurang konsentrasi
* Bagaimana memilih B-Kompleks yang baik?
1. Mengandungi semua 8 vitamin - B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin sebagaimana dinyatakan dalam RDA (kesemuanya mesti diambil dalam masa yang sama)

2. Harus mengandungi 100% RDA untuk asid folik dan biotin.

3. Pastikan jurang peratusan nilai harian B1, B2, B3 dan B12 tidak terlalu besar.

4. Elakkan pengambilan B-Kompleks yang menawarkan rumusan larut air (sustain release).


 


Para saintis Shaklee telah menciptaasid folic secara semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar serapan yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini kerana asid folic yang jadi tidak mudah diserap oleh tubuh, dan hampir 99% asid folic yang terdapat dalam pasaran bersifat sintetik.

Kepentingan Asid Folic




  



2.Kelebihan B-compleks shaklee

   1) Menukarkan makanan  kepada tenaga - B Complex Shaklee membantu proses penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga. Sekaligus mengurangkan masalah keletihan/kelesuan.

2) Melawan TekananB Complex Shaklee memastikan kesihatan fungsi saraf. Sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.

3) Membantu TumbesaranB Complex Shaklee menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal pada bayi dan kanak-kanak. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.

4) Kesihatan Rambut B Complex Shaklee memperbaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut. Ni sangat bagus bagi mereka yang ada masalah kekurangan rambut.

5) Kesihatan Mata B Complex Shaklee mengurangkan masalah keletihan mata, katarak, meningkatkan kualiti penglihatan dan memperbaiki memori serta daya fokus anda.

6) Mengurangkan risiko mendapat anemiaB Complex Shaklee membantu pembentukan Sel Darah Merah yang sihat dan antibodi, merangsang peredaran darah dalam badan, memperbaiki kesihatan kardiovaskular, anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat dan laut.

7) Meredakan Senggugut B Complex Shaklee baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman terutama bagi mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit.

8)  Mengurangkan risiko mendapat Perleche B Complex Shaklee boleh mengurangkan risiko penyakit kerekahan mulut (mouth chilitis),  jangkitan lidah (glossitis) dan nafas berbau.

9) Detoksifikasi - Meredakan Alahan.

 B Complex Shaklee mengandungi 8 Vitamin B, Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin B Complex untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna .

§     - Vitamin B1~ mengurangkan kelesuan, keresahan, mempertingkatkan kecerdasan mental, melancarkan peredaran darah, meningkatkan stamina badan,  menyihatkan sistem pencernaan dan memperbaiki metabolisma

§       - Vitamin B2~ mengurangkan keletihan mata, katarak, jangkitan lidah, membantu mengaktifkan vitamin B6 dan asid folik.

§      -  Vitamin B3~ mengurangkan pengaliran kolestrol di dalam darah, memperbaiki kesihatan kulit, rambut, sistem pencernaan dan mengelakkan depresi. 

§       - Vitamin B5~
mengurangkan stress fizikal dan mental,  membantu mengurangkan penuaan pramatang

§      -  Vitamin B6~ penting dalam proses asid amino, mengawal serotonin di dalam otak (ketidakseimbangan menyebabkan depresi), mengurangkan senggugut, menenangkan emosi,  mengurangkan kekejangan otot dan sebagainya

§        -Vitamin B12~ meningkatkan selera makan, memperbaiki tindak balas saraf, mengelakkan anemia, keletihan, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, fokus dan keupayaan seksual

§       - Biotin~ membantu B Complex menjadi lebih efektif, mengurangkan rabun, rambut beruban, eczema dan keradangan kulit

§       - Asid Folik~ kesihatan fetus, kurang risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, stres, ulser mulut dan sebagainya 


 Vitamin B adalah vitamin larut air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem pencernaan. Oleh itu adalah amat penting kita mengambil vitamin B Complex setiap hari.


 
 Vitamin Shaklee memang berbau kerana ia tidak mengandungi sebarang pewarna atau perisa. Tambahan pula ia adalah vitamin yang dihasilkan dari sumber natural. Bila dicampur perisa dan pewarna, hilanglah identitinya sebagai vitamin natural.

Kesan pengambilan vitamin B compleks:

 -Merasa panas.
- rasa haus
- rasa lesu

 sekiranya ia pertama kali anda mengambilnya. Jangan risau kerana ia adalah normal. Ia memberi mesej bahawa tubuh anda sedang berinteraksi dengan vitamin B complex tersebut.

Jangan risau
Sekiranya anda mengalami perkara-perkara seperti di atas, bertenanglah dan minumlah air banyak-banyak.

Manakala untuk mengurangkan bau B-Complex Shaklee, anda disarankan menyimpan vitamin tersebut di dalam peti sejuk.

Jadi, ambillah Shaklee tanpa ragu2 kerana B complexnya adalah lengkap dan asli. 

Haruslah anda berhati2 sekiranya vitamin B complex jenis lain yang anda ambil tidak memberi kesan2 seperti rasa haus, dan kencing berwarna kuning serta berbau… Mungkin ia vitamin B yang tidak lengkap?


semoga perkongsian ini bermanfaat dan memberi kesedaran betapa pentingnya B-compleks.

mendapatkan konsultasi secara percuma berkenaan produk shaklee, saya sentiasa mengalu-alukan. hubungi : 0136240955 

fb: saya pilih untuk sihat

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Vita-lea (multi vitamin pertama di dunia)





 MULTIVITAMIN YANG HEBAT


Jom kita kenali  Multi-Vitamin super hebat ni.

 Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan vitalea Shaklee selama setahun bolehmengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.
 
Vitalea Shaklee adalah multi vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia.

 -Suplemen seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dengan Sains terbaik Shaklee yang mampu dibeli. 
 
- Dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
 Disaluti dengan serbuk nutria spirulina

 -Merupakan tablet multi vitamin yang pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia.

 Gambar menunjukkan hanya beberapa minit, Vita-Lea mudah larut dalam air atau tubuh manusia sekaligus menyerapkan sumber multivitamin dan mineral di dalam kandungannya berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas dalam badan dan usus kecil.


tengok gambar bawah ni? 
kenal x?



Tahu x? Tun Mahathir juga salah seorang dari pengguna Shaklee? Yes, Tun Mahathir consumes Shaklee Vita-lea sebagai salah satu supplement harian beliau.

Terdapat beberapa sebab mengapa anda harus ambil sebiji pil Multivitamin setiap hari. Salah satu rahsia mengapa Tun Dr. Mahathir berjaya mengekalkan kesihatan hingga ke usianya sekarang ialah beliau mengamalkan pengambilan 1 pil multivitamin jenama “Shaklee” setiap hari
 
Beza Vita-lea dengan Vitamin lain

 
Color pink memang cantik menarik tertarik
  salah satu pilihan utama bagi ibu-ibu hamil adalah vitamin pinky ini.

Sedikit tips untuk ibu-ibu hamil, sekiranya perlukan supplemet tolong tolong tolong ambil tahu kuantiti unit setiap vitamin/nutrisi yang diperlukan dalam badan untuk anak dalam kandungan.

 

 Biar gambar yang berbicara


Ini pula selepas 4jam.. Air dah dibuang dan lihat apa yang tinggal dalam badan ibu hamil?? Vita lea shaklee terurai secara keseluruhannya manakala obimin berketul2 macam batu..

Vitamin sintetik maksudnya vitamin yang dihasilkan dari manipulasi bahan kimia yang ada ciri ciri hampir sama dengan yang terdapat dalam vitamin. walaupun formulanya sama tapi tetap tak sama dengan vitamin semulajadi. 


 vitamin SEMULAJADI BEBAS PEWARNA, BEBAS PERISA DAN BEBAS PENGAWET.


Tepuk dada tanya selera. Vita Lea lebih mengikut piawaian RDA berbanding obimin! Pilihan ditangan anda...







   

Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstra daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting.


 fakta nutrisi dalam vita-lea

 

Manfaat utama:

Penambahan tenaga segera-
 Pemberi tenaga, kecerdasan tubuh dan kekuatan mineral, sekaligus  membantu sistem memori dan fakos dalam aspek pelajaran mahupun kerja harian.


 Pelengkap nutrisi:
 Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia.

Keupayaan system produksi:
 Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.

Metabolism- Sangat membantu dalam stimulasi metabolism dan melambatkan system penuaan.

Eleman penting pada sel tubuh-menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut,otot dan,kulit,kuku dan hormone serta menjaga kesihatan tirod.

Melindungi organ- 
Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

dan 




* Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.

• Mengandungi beta karotena yang membantu dalam mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu.
• Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi.
• Biotin dan asid pantotenik membantu untuk memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
• Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah. 
 



 Testimoni pengguna vita-lea

 



info lanjut 1001 keistimewaan multivitamin ni,
hubungi 013-6240955
fb: saya pilih untuk sihat
dapatkan harga yang best daripada saya.





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS