SENTIASA BERKESAN,SENTIASA SELAMAT,SENTIASA MESRA ALAM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS

Bersalin normal selepas scesear

Macam tidak percaya je kan.

Selalu dengar kalau first dah scesar second keberangkalian bersalin normal amat rendah.

Mcm xpercaya je first mengandung mcm-macam penyakit ada, mulanya darah rendah, dihujung-hujung bulan darah tinggi pulak, tu yang terpaksa bersalin awal, 36 minggu masuk wad,37 paksa bersalin (induce)

Second preggy saya tekat, ikhtiar macam-macam cara, xnak sejarah lama berulang lagi ( berada di bilik pembedahan)..Tapi saya tidak putus asa, masuk bulan ke 5, saya mula mencari dan mencari, awal bulan tu TERPAKSA makan ubat hospital, walaupun mesti muntah-muntah.
sehinggalah ada kawan rekemen shaklee ni, masa tu bajet kurang cukup, saya try ambik vitalea+ B-complex dan ostemetrix..

 Alhamdulillah syukur setiap bulan check up Hb cantik, xde masalah darah rendah ke darah tinggi ke. sampailah minggu ke 40, saya dapat lahirkan anak secara normal.

Dalam pantang, ubat shaklee xhabis, saya xrisau, coz set berpantang pun boleh sambung shaklee cuma tambah zink complex ( mempercepatkan luka bersalin sembuh+ kurangkan rmabut gugur) dan Alfalfa ( tambah susu+ kacip fatimah), ha nampak dah bajet kat situ kan..

Ramai kata shaklee ni mahal, tp bila saya kira-kira harga mcamtu untuk mkan selama3 bulan dan nampak kesanya, sangat berbaloi-baloi...

jadi tanpa segan silu saya pun join shaklee sebab saya pun pelanggan tetap. mana nak dapat shaklee ni?

call/msg/whatapp: 013-6240955
fb: shaklee mampu milik.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 ulasan:

Catat Ulasan