SENTIASA BERKESAN,SENTIASA SELAMAT,SENTIASA MESRA ALAM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS

1001 kelebihan Alfalfa

Sebelum tu jom kita kenali apa itu alfalfa

pernah tengok pokok alfalfa?

 



Alfalfa adalah tumbuhan yang dikenali sebaga raja segala tumbuhan kerana 1001 khasiatnya yang diperakui sejak berkurun lama. Berakar panjang kebawah yang boleh menyerap banyak zat makanan yang jauh ke dalam tanah. Kaya dengan mineral,vitamin dan mnegandungi asid organik,asid amino bebas, bukan protein asid amino dan lain-lain lah....


Alfalfa ni bertindak sebagai anti bakteria,antivirus dan antiseptik dalam perubatan dan berupaya membuang toksin dalam badan secara semula  jadi.
Khasiatnya boleh didapati dari daun,pucik dan benih itu sendiri, best kan, semua bahagian daripada pokok dapat dimanfaatkan dengan baik sekali.


ok... kembali kepada kelebihan alfalfa
saya makan alfalfa ni, tu yang saya nak share kebaikan dia.

lepas bersalin second baby saya try ambik alfalfa, ya Allah susu mencurah-curah, saya terpaksa stop dlu,sebab terlampau banyak sangat. terpaksa kene pump,Alhamdllah banyak sangat 5oz sebelah sahaja. al-maklum dalam pantang sedia maklum memang susu banyak, di tambah pulak dengan alfalfa, basah-basah baju dengan susu.

sekarang bulan puasa, baby pun dah nak masuk 3 bulan, so saya try makan alfalfa kembali, alhamdulillah, baby xlapar, ibu pun xletih walaupun baby kerap menyusu.

Psssss..... niat saya makan alfalfa untuk tambah susu badan, xsangka bonus dapat kebihan lain, suami puji melambung-lambung.. sesuai sangatla untuk wanita lepas bersalin.

jom kita jeling-jeling apa kelebihan alfalfa.




nk try, boleh call/whatapp :013-6240955

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 ulasan:

Catat Ulasan